søndag 1. februar 2009

Virusproblemet kan være løst

Virusproblemene som rammet fylkeskommunen med full tyngde i forrige uke kan være løst. IT-avdelingen har arbeidet med dette i hele helga. Nå kan de ha funnet en løsning.

Når ansatte og skoleelever logger seg på nettverket vil det installeres et program for rensing av pcene. Samtidig installeres det ny antivirusprogramvare på maskinene. Vi tror dette er tilstrekkelig for å få fjernet eventuelt virus fra den enkelte pc.

IT-avdelingen har i helga renset opp på alle fylkeskommunen 200 ulike dataservere og nettverk. Også pcer i Fylkets Hus i Steinkjer er gjennomgått. Så langt er det gode resultater. Det gir oss grunn til å tro at dette vil virke.

Det er utarbeidet en informasjon som må følges i forbindelse med pålogging og det videre arbeidet med virusproblemene.

PROSEDYRE VED PÅLOGGING PC

1. Alle PCer må være avslått før de kobles til nettverket

2. Slå på PCn og logg deg på med din vanlige bruker og ditt vanlige passord

3. Oppstart vil ta litt tid (beregn noen minutter) da det vil kjøres et renseverktøy for å fjerne virus samt at nytt antivirusprogram til installert (Norman antivirus vil bli fjernet fra maskina og erstattet med antivirus fra Trend).

Installasjon av Trend antivirus har gått bra hvis du har fått dette blåe ikonet nederst til høyre på PC4. Kontakt lokal IT-ansvarlig dersom dere får problemer med oppstart av PCn eller hvis Trend antivirus ikke installeres. Husk at IT-ansvarlig kan ha mye å gjøre mandag så dette kan ta tid.

5. Minnepenner og eksterne harddisker som kobles til PCn via usb skal IKKE benyttes inntil videre. Det samme gjelder mp3-spillere og overføring av filer mellom mobiltelefon og PC. Synkronisering av mobiltelefon mot outlook-programmet er ikke noe problem.

4 kommentarer:

 1. Til informasjon:

  Trend Antivirus fjerner IKKE denne typen virus, den vil bare oppdage det. Dette virus må fjernes via bruk av følgende tool ellers vil det fortsatt ligge der : http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_DOWNAD.AD

  SvarSlett
 2. Hei. Vil pcn min bli totalt rensket? Altså, vil jeg miste alle programmer/bilder/musikk ?

  SvarSlett
 3. Nei du vil fortsatt beholde dine programmer/bilder/musikk osv.

  SvarSlett
 4. Så Norman fungerer ikke mot denne typen virus? Håper dere investerer i ett bra antivirusprogram og en SIKKER infrastruktur heretter.

  SvarSlett